Ztráta sluchu a HBOT terapie

Ztráta sluchu a HBOT terapie

Náhlá ztráta sluchu a HBOT terapie.

Viry a snížené krevní zásobování mohou být důvody pro náhlou ztrátu sluchu. Zhruba jedné třetině takto postižených lidí se sluch zase vrátí, ale zbytek musí podstoupit obnovu. Nejčastěji se jako léky používají steroidy, které však mají další nepříznivé účinky a ne vždy se podaří problém se sluchem odstranit.

Jako nejúčinnější při řešení náhlé ztráty sluchu se ukázal hyperbarický kyslík.

Pobyt v hyperbarické komoře zvyšuje hladinu kyslíku ve vnitřním uchu, zlepšuje se prokrvení tkání a to k obnově sluchu přispívá. „Vedlejším“ přínosem je celková regenerace organizmu.

 

Zvýšené množství kyslíku v krvi povzbudí každou buňku v těle a nastartuje ozdravné procesy.

Pozitivní působení hyperbarického kyslíku zkoumal se svým týmem Dr. Tae-Min Rhee, specialista na hyperbarickou medicínu v National Maritime Medical Center v Soulu. Dr. Rhee porovnával údaje z 19 studií, ve kterých bylo zahrnuto 2400 pacientů. Výsledkem bylo zjištění, že hypebarická oxygenoterapie, samotná, nebo v kombinaci s léky zvyšuje úspěšnost obnovy sluchu o 61%. Hyperbarický kyslík se také ukázal jako nejužitečnější pro ty pacienty, u kterých došlo k nejzávažnější ztrátě sluchu. Tyto závěry byly potvrzeny i na dalších specializovaných klinikách.

Hyperbarická oxygenoterapie je dnes odbornými lékaři doporučována jako nejúčinnější terapie.

Ztráta sluchu a HBOT terapie
Blog: Kyslíková terapie | Ilustrační obrázek k článku: Ztráta sluchu a HBOT terapie